Onze palletproductie is volledig geautomatiseerd door Hacoplast!

Proces

De spuitgietmachine en alle randapparatuur zijn aangesloten op een centraal systeem om een compleet overzicht te hebben van alle kritische proces- en apparatuur parameters.

Naast het leveren van de SM3600-TP spuitgietmachine heeft Hacoplast de complete productiecel turn-key geleverd,  waaronder een KUKA zes-assig robot met een bereik van 3,9 meter.  Doordat er een intensieve koeling is vereist in de matrijs, zijn er maar liefst 180 koelcircuits naast de machine opgesteld.

Samenwerking

Gezien de nieuwe samenwerking heeft de klant eerst een JM178-ai-SVP/2 (178 ton sluitkracht) aangeschaft om de samenwerking met Hacoplast te ervaren. Nadat dit project succesvol werd afgerond, werd het project van de SM3600-TP gestart.

In nauwe- en open samenwerking met de klant konden we een concurrerende oplossing bieden voor zijn behoeften en werd na 8 maanden de productiecel van de SM3600-TP geplaatst.

Het Turn-key bevatte de volgende componenten: Spuitgietmachine, 6-assige robot, hopperzuigers, inkleurapparatuur, machine- en matrijskoelmachines, kettingbanen en veiligheidshekwerk. Daarnaast de totale integratie, software/besturing, projectleiding en productie start. Na oplevering zijn de operators getraind.

Neem contact met ons op